Grachtsnorkelaar

29 mei 2018 – Drijfvuilvissen met een vrolijke noot

Vandaag een recordhoeveelheid drijfvuil. Dat heeft alles te maken met de locaties. We wisten vooraf al dat de Herensingel ter hoogte van de Kooilaan heel erg vervuild was. In een kwestie van een kwartier hadden we daar meerdere vuilniszakken vol. De sfeer zat er niettemin goed in. Het mooie weer en het gevoel voor humor onder de deelnemers garandeerden vrolijke taferelen. Zie de video hieronder!
Via de Zuidsingel, Oranjegracht en de Nieuwe Rijn naar de Binnenvestgracht waar we Aaf Verkade van Onder water in Leiden al monitorend in de gracht aantroffen. Nadien hebben we de Binnenvestgracht over de hele lengte minutieus opgeschoond.

De opbrengst
Elf vuilniszakken met afval, diverse losse platen piepschuim, gefragmenteerd piepschuim, een drijver, een rugzak, een statiegeldkrat van Heineken, een zitkussen en diverse grote stukken hout.

De inhoud van de zakken bestond uit het geijkte spul: plastic flesjes, blikjes, festivalbekertjes, opvallend veel sixpackverpakkingen van bier, vooral Heineken en daarnaast heel veel oud folie en plastic zakken.

Video’s