Kleigeisers – crowdfunding

Het project steunen?
Gebruik de speciaal gereserveerde bankrekening: NL89 TRIO 0390 3812 41 ten name van D. Siepman.
Of lees eerst even verder.

Kleigeisers in het kort
Of: Kleigeisers in het kort – video
De Kleigeisers is een bijzonder kunstproject van Saskia de Zee en Albert Meijvogel. Een op een houten weidemolen gebaseerd mechaniek brengt een vat op druk middels een compressorpomp. De opgebouwde druk wordt gebruikt voor het laten spuiten van een van de zeven fonteinen, de eigenlijke Kleigeisers. De molen heeft echter dringend onderhoud nodig en ook het gehele mechaniek dat de geisers aanstuurt moet aangepakt worden.

Stap 1: de bekleding vervangen
Ter bescherming van het interieur gaan we eerst de houten mantel van de molen vervangen. Molen de Heesterboom levert hoogwaardig, op maat gezaagd hout voor een speciale prijs. Het hout heeft dezelfde afmetingen en dezelfde afschuining als in het originele ontwerp en is met een milieuvriendelijk proces verduurzaamd.

Vervolgstappen
Als je je helemaal wilt inlezen in de Kleigeisers kun je de tekst en foto’s op deze pagina bestuderen. Zo krijg je ook een beeld van de nog te nemen stappen en de benodigde expertise. Uiteraard verwelkomen we ideeën die bijdragen aan het herstel van harte! Voor de vervolgstappen zal ook financiering gezocht worden, maar met stap 1 willen we laten zien dat het ons ernst is!

Financieel
Wil je het project steunen? Gebruik de speciaal gereserveerde bankrekening: NL89 TRIO 0390 3812 41 ten name van D. Siepman. Mocht onverhoopt het streefbedrag niet gehaald worden, dan komt je bijdrage weer retour. Als je doneert via de bankrekening, stuur me dan ook even een e-mail, zodat ik je op de hoogte kan houden van de ontwikkelingen.
Je kunt ook steunen via dit Kickstarterproject, waar je een bijdrage via creditcard kan doen. Pas na afloop van de campagne, ná het behalen van het streefbedrag wordt er iets afgeschreven van je creditcard.

Rest mij iedereen bij voorbaat te danken voor hun steun aan dit bijzondere project! Volg de ontwikkelingen in de Facebookgroep. Kijk even naar dit korte filmpje van de recente opruimactie voor een beeld van de huidige situatie!